Đaci u Kupusini dobijaju novu fiskulturnu salu

132

Sredstvima Pokrajine stvorili su se uslovi da Osnovna Škola “Jožef Atila” u Kupusini konačno dobije fiskulturnu salu. Postojeći objekat škole, koji je poslednjih godina korišten u nenastavne svrhe, projektom je predviđen da se prilagodi za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja u ovom selu. Koliko im znače sredstva, kada će početi radovi i šta je neophodno da se uradi, proveravali smo u Kupusini.

Osnovna škola u Kupusini nema sportsku halu, a učenici čas fizičkog vaspitanja decenijama pohađaju u višenamenskoj sali za svečanosti. Stari deo školske zgrade, koji se iznajmljivao ili nije koristio biće adaptiran za ove namene uz 2.600.000 dinara pokrajinskih sredstava, ističu u školi i dodaju da se u ovom objektu moraju uraditi električne instalacije, izolacija, toaleti, podovi i obezbediti sportski rekviziti.

“Radovi će početi od iduće nedelje, prvo se mora raspisati tender. Za građevinske limarske radove faliće oko 2.500.000 dinara, a za opremu oko 1.000.000 dinara. Još 2011. godine početa je izgradnje hale za fizičko vaspitanje u dvorištu škole, ali su radovi stali jer je podizvođač otišao pod stečaj i tu su prestali radovi da se završavaju”, rekao je Čikoš Šandor, direktor Osnovne škole “Jožef Atila””u Kupusini.