Miloš Veliki spreman za zimu, obezbeđena moderna mehanizacija

141

Na tri punkta na novoizgrađenom auto-putu Miloš Veliki tokom zime biće raspoređeno 12 kamiona, a spremna je i modernizovana mehanizacija za čišćenje snega, kažu iz Puteva Srbije.

Kako prenosi portal Glas zapadne Srbije, zimska služba kreće sa radom 1. novembra i trajaće do 31. marta.
Šef održavanja na auto-putu Gradimir Milunović navodi da od Obrenovca do Preljine ima 103 kilometara, a da će punktovi biti u Ubu, Ljigu i Takovu.

“Po četiri kamiona na svakom punktu, to je po četvrtom najvećem stepenu pripravnosti, a po potrebi ubacićemo i dva grejdera i unimag”, rekao je Milunović, prenosi GZS

Prema njegovim rečima, režim održavanja auto-puta je drugačije od lokalnih, jer se, kaže, radi o saobraćajnici od izuzetne važnost, te je zato veći stepen pripravnosti, a mehanizacija modernija.

“Čistači su sa većim noževima nego za obične puteve. Posipači su novi sa bunkerima sa strane i može da se koristi i kalcijum hlorid. Ovo sredstvo je u tečnom stanju i deluje na većim minusima”, istakao je Milunović.

Pored mehanizacije za već otvorenu deonicu auto-puta, spremne su mašine i za čišćenje deonice od Surčina do Obrenovca čije otvaranje je planirano u decembru.

“Spremno je pet kamiona, jer ništa se ne prepušta slučaju. Pre početka svake zimske sezone vrši se i obuka ljudstva, a kako se širi obim posla povećava se i broj radnika”, naveo je Milunović.