Mirović položio kamen temeljac za izgradnju vrtića u Šimanovcima

123

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je danas kamen temeljac za izgradnju objekta Predškolske ustanove “Vlada Obradović Kameni” u Šimanovcima, u opštini Pećinci, prvi objekat ove ustanove posle 30 godina, koji će, kako je najavljeno, biti izgrađen do kraja sledeće godine. Reč je o izgradnji prve faze radova, a ukupna vrednost investicije iznosi 120 miliona dinara.

“Naša namera je da zajedno sa lokalnom samoupravom rešimo ovaj višedecenijski problem, jer su deca ove predškolske ustanove boravila u osnovnoj školi u neadekvatnim uslovima. Do kraja naredne godine završićemo ovaj objekat od 1700 kvadratnih metara, koji će deci i zaposlenima pružiti najbolje uslove za boravak i rad”, kazao je predsednik Mirović.

“Rešili smo samo ove godine probleme i u Beloj Crkvi, gde smo izgradili novi objekat, Centralnu kuhinju u Novom Sadu, ali i u drugim mestima. Pitanje demografije i nataliteta je najvažnije pitanje danas u Srbiji, a izgradnja novih vrtića daje sigurnost roditeljima, što doprinosi i proširenju porodice”, istakao je Mirović.

Pokrajinska vlada je od jula 2016. godine do danas uložila 224 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji opštine Pećinci za realizaciju projekata u oblastima zdravstvene zaštite, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, kao i saobraćajne infrastrukture.

Opština Pećinci se ubrzano razvija jer imamo brojne domaće i strane investitore koji ovde posluju, i mi ćemo zajedničkim snagama rešiti najurgentnije probleme ove opštine, kazao je predsednik Mirović.

Predsednik Opštine Pećinci Željko Trbović istakao je da je danas veliki dan za opštinu, jer, kako je rekao, lokalna samouprava ne bi mogla sama da realizuje ovaj veliki projekat bez podrške Pokrajinske vlade.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.