Vučić iz Brisela: Strateški put Srbije jeste put ka Evropskoj uniji! Sudija je promenio pravila, moramo da se prilagodimo!

130

Predsednik Srbije Aleksandra Vučića obratio se iz Brisela nakon oproštajne radne večere koju je priredila visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini.

Predsednik je rekao da je sastanak bio dobar i otvoren- Svi su rekli šta su imali, znao sam da će rezultat biti ovakav. Naš strateški put jeste put ka EU i to nikada niko neće dovoditi u pitanje. Guramo dalje i sa ekonomskim reformama. Želimo da pređemo plan koji je zadala Svetska banka – rekao je Vučić.

Kako kaže, to je strateški put, i dodaje da taktički moraju da se prilagođavaju tome.

– Naš je cilj da uradimo sve što možemo i da sarađujemo sa svim u svetu. Danas sam i Junkeru rekao da sam srećan što naš vinjak možemo da prodajemo i u Moskvi i u Briselu. Ono što je za nas važno jeste da vidimo ta su njihovi stavovi ali da guramo našu politiku – rekao je Vučić, i dodao da su molili danas za Železaru, koja postaje izvoznik broj jedan.

Kako kaže, kada je regionalna saradnja u pitanju rekao je da je srećan što su ljudi razumeli da treba da gledamo sebi i da rešavamo svoje probleme.

– Svi su razumeli da ćemo videti da se sastajemo sve češće i to bez evropskih posrednika – rekao je Vučić.

Komentarišući optužbe Marinike Tepić, Vučić je rekao da ga je sramota da govori o tome i da nema veze sa tim optužbama.

– Oni nemaju pojma šta pričaju. Nesrećni mučenici koji ne znaju šta će sa sobom, i koji varaju i lažu narod. Međutim, u laži su kratke noge. Ko dokaže da sam i jedan metak prodao nekoj firmi, ja više neću biti predsednik – rekao je Vučić.

Kako kaže, oni pojma nemaju ni o odnosima u svetu, i dodaje da su amateri i neznalice.

photo:printscreen