Proširuje se raskrsnica u Crvenki: Nove trake za brži saobraćaj

204

Počeli su radovi na proširenju saobraćajnice državnog puta prvog reda u Crvenki i lokalnog puta u Ulici Moše Pijade u vrednosti od 30 miliona dinara.

Novac je većim delom obezbedilo  JP „Putevi Srbije“, dok se proširenje saobraćajnice u Ulici Moše Pijade finansira iz opštinskog buyeta Kule. Tim povodom deonicu su obišli predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić i predstavnici firme „Bačka put” koja izvodi radove.

Širenje saobraćajnice se ogleda u proširenju raskrsnice na sve  četiri strane za po jednu saobraćajnu traku za skretanje u levo, pa će se saobraćaj ubuduće odvijati brže i bezbednije. Radovi treba da se završe za mesec dana.  Saobraćajni inženjer u „Bačka putu” Dejan Aleksić predočio je da se radi o prometnoj deonici, ukrštanju dva puta, gde dnevno prođe više od 7.000 vozila. -Ulica Moše Pijade, koja se naslanja na lokalni put Nova Crvenka – Bajša – Bačka Topola predstavlja centar naseljenog mesta Crvenka, i takođe ima gust lokalni saobraćaj. Osim izgradnje po jedne trake za skretanje u levo, biće postavljeni i novi semafori sa LED tehnologijom -naveo je Aleksić. Predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić naglasio je da je po sredi  značajan projekat za lokalnu samoupravu, pošto će osim proširenja raskrsnice, biti postavljena i i nova signalizacija.

– Već je izgrađen put Kruščić – Gračac, zajednička investicija dve opštine, Kule i Oyaka, vredna preko 40 miliona dinara   – podsetio je Miljanić i najavio nove infrastrukturne projekte, izgradnju puta Kruščić – Ruski Krstur vrednu stotinu miliona dinara i put Kula – Vrbas.