Skuplji parking u Subotici

227

Na osnovu zahteva Javnog komunalnog preduzeća “Parking”, odobreno je povećanje cena parkiranja automobila u zelenoj zoni, kod Buvljaka, zatim parkiranja autobusa u žutoj zoni i kod Otvorenog univerziteta, kao i parkiranja kombi i dostavnih vozila kod Mlečne pijace. Prema odobrenom cenovniku, cena parkiranja kod subotičkog Buvljaka poskupeće sa 82,1 na 100 dinara.

Parkiranje autobusa kod Buvljaka umesto 210 koštaće 500 dinara, a u žutoj zoni i kod Otvorenog univerziteta 350 umesto dosadašnjih 210,5 dinara.

Karta za teretna dostavna i kombi vozila za parkiralište kod Mlečne pijace poskupeće sa takođe dosadašnjih 210,5 dinara na 350 dinara. Na osnovu poskupljenja, očekuje se godišnje povećanje prihoda za oko 4,5 miliona dinara, a samo od poskupljenja parkiranja kod Buvljaka se očekuje povećanje prihoda za skoro 3,2 miliona dinara.

Prethodno je, rešenjem gradonačelnika, doneta odluka da se od 1. novembra u Subotici produži vreme naplate parkinga za jedan sat u zonama, odnosno za dva sata na najvećem zatvorenom gradskom parkingu kod Otvorenog univerziteta.