Olja Simović pobednica konkursa “Pravoslavlje na internetu”

195

Olja Simović iz Raške snimila je najbolju fotografiju za ovogodišnji konkurs “Pravoslavlje na internetu” čije takmičenje već četvrnaest godina za redom organizuje Društvo ljubitelja fotografije, filmskih i video ostvarenja “Beofoto” iz Beočina. Fotografiju za drugu nagradu snimio je Vladimir Sajapin iz Rusije, dok je treća nagrada pripala Sretenu Panteliću iz Valjeva.

Najbolju kolekciju fotografija za ovaj konkurs poslao je Slobodan Čavić iz Šimanovaca, drugu nagradu je osvojio Aleksej Litjagov iz Rusije, a treća je pripala Ani Dunikovski Dmitruk iz Poljske.

Žiri Foto kino i video saveza Vojvodine pohvalio je pojedine radove u obe konkurencije. Pohvale za fotografiju zaslužili su: Suzana Galić iz Obrenovca, Ivana Lukić iz Velike Hoče i Biljana Latinović iz Bosne i Hercegovine.

Za kolekciju fotografija pohvale su dobili Dominika Kovačević iz Poljske, Miloš Karaklić iz Sevojna i Vojislav Luković iz Beograda.

Nagradu “Sava Dragojlović”, koju dodeljuje žiri organizatora izložbe za najbolju fotografiju domaćeg autora, osvojio je Milinko Radosavljević iz Beograda.

Na ovogodišnji konkurs stiglo je 357 fotografija od strane 80 autora iz Rusije, Severne Makedonije, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Poljske i 28 gradova Srbije. Žiri, koji su činili Dušan Živkić i Siniša Bubnjević, prihvatio je 163 fotografije 67 autora.