Predsednik Vučić: Radite sa mnom šta hoćete, meni je savest čista

139

Na pitanje o Sergeju Trifunoviću, lideru PSG koji je juče priznao da ga predsednik SPS Ivica Dačić zove i traži da ga ne napada, Vučić kaže da tu nema ništa novo.

– Ne mislim da je Sergej neki istinoljubiv čovek, ali nemam razloga da sumnjam u ono što je rekao. Nije to nikakva novost. Nije prvi put da smo meta ovakvih napada. Ono što moram da naglasim da jednoga dana kada ne budemo mogli sami da formiramo vlast, da će svi drugi da se udruže i to je njihovo pravo. Oni se spremaju za taj trenutak, oni imaju pravo na svoje kombinacije i na svoje dogovore. Znate, ja sam jedini koji ne plaća reket tabloidu. Postoji samo jedan čovek koji neće da plaća reket tabloidu, a to sam ja. Ovde ništa nije pod znakom pitanja, to su činjenice. Ne očekujem ništa ni od SPS-a ni od Trifunovića ni od Đilasa. Ja imam drugačiji pristup politici, ne možete da verujete koliko mi je savest čista. Ja da nekog molim da me za nešto napada, odnosno ne napada, meni je to ispod časti. Pogledajte samo oko sebe, rezultati govore za mene. Svi oni i da dođu na vlast, šta će da rade sa mnom, ja ne bežim nigde! Hoćete da me ubijete? – rekao je predsednik Srbije.

Vučić se osvrnuo i na kriminalnu aferu Marka Bastaća i na vesti o tome ko je palio knjigu Gorana Vesića.

– Posle jučerašnjeg dana svim ljudima je jasno i što se tiče prebijanja i što se tiče muljanja, Bastaća, Đilasa, svega. Ne zaboravite samo njihovo laganje u vezi sa paljenjem knjige. Sedam dana su vodili hajku na mene zbog toga, a juče su otkrili da je njihov član piroman – konstatovao je predsednik.

On je govorio i o buri koja se digla u regionu zbog sistema S-400.

– Mi S400 nemamo, ali mi je drago da vidim koliko bi se svi radovali da vide slabu Srbiju. Drago mi je što je Srbija, na njihovu žalost, jaka i čvrsta. Hvala im što su istrčali pred rudu – kaže Vučić.

Trudim se da svakoga dana govorim ono što je istina. Nikada vas nisam lagao i obmanjivao, za SAD Kosovo je samostalna država. Ono štpo ja očekujem je da nam Evropska unija kaže svoj stav. Čekamo da vidimo šta će da kažu. Naša pozicija nikako nije laka. Moj posao je drugačiji, ja moram da budem ozbiljan i odgovoran, to je moj zadatak, ja moram da vam govorim istinu. 

Osvrnu se i na pitanje da li neko iz prethodne vlasti snosio posledice zbog ogromne ekonomske štete koja je načinjena Srbiji?

– Milioni evra su u pitanju. Tolika nam je šteta naneta, ali niko za to nije odgovarao. Ja ne mogu ništa da kažem, jer je sudstvo nezavisno, i to ne smem da komentarišem da se ne bi reklo da vršim pritisak na pravposuđe.