„Čistoća“ odnosi kabasti i baštenski otpad

172

Javno komunalno preduzeće „Čistoća” poziva sugrađane da iskoriste jesenju akciju i reše se krupnog otpada, a kontejneri će biti raspoređeni ispred prostorija mesnih zajednica po unapred utvrđenom rasporedu.

U ponedeljak i utorak (4. i 5. novembra) kontejneri će biti postavljeni u Sremskoj Kamenici, a nakon toga „Čistoća” će kabasti otpad od 5. do 7. novembra uklanjati iz Ledinaca, odnosno od 7. do 9. iz Starih Ledinaca.

Osim krupnog otpada, u toku je i sakupljanje baštenskog, koji će ekipe „Čistoće” u ponedeljak odnositi iz Budisave, Šangaja, Stepanovićeva, Kisača, sa Satelita i Banatića. Taj posao će u utorak (5. novembra) obavljati u Kaću, a u sredu, 6. novembra, u Rumenki, na Sajlovu, Adicama, Avijatičarskom naselju i Grbavici. „Čistoća” će u četvrtak, 7. novembra, odnositi otpad iz Sremske Kamenice, Ledinaca i Bukovca (Bukovački do, Karagača, Alibegovac), a u petak će to činiti na Podbari, Salajki, Čeneju, Adamovićevom naselju, Detelinari, Staničnom bulevaru, iz Velikog rita, Malog Beograda i s Pejićevih salaša.

Građani bi trebalo da do 6 časova ostave baštenski otpad, upakovan u kese, džakove ili kutije, a granje povezano u snopove, ispred svojih kuća, na istom mestu gde i kante za smeće. Travu, granje, lišće, korov i sličan otpad „Čistoća” će organizovano uklanjati iz svih naselja s individualnim tipom stanovanja do kraja novembra