HOKEJ: Međunarodni turnir “Mirko Holbus”

405
Proteklog vikenda (2-3. novembar) u Beogradu je održan 5. tradicionalni međunarodni turnir “Mirko Holbus” za selekcije U8 i U10, na kojem su učestvovale ukupno 24 ekipe iz četiri države – Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije. Svoje učešće su uzeli i takmičari Spartaka, kao i “Serbia girls” (ekipa sastavljena od devojčica iz subotičkih, novosadskih i beogradskih klubova).
Hokej: Mlađe selekcije Spartaka uspešne na međunarodnom memorijalu "Mirko Holbus" u Beogradu

Subotičani su u Beograd otišli dan ranije kako bi u večernjem terminu sa Partizanom, domaćinom turnira, obavili trening na ledu, kako bi deca “osetila” led pod nogama i što spremnije dočekala takmičarski deo turnira. U klub smatraju da se to pokazalo kao jedan od boljih poteza, jer su, kako kažu, rezultati zaista bili odlični.

Selekcija U8 je na devet odigranih utakmica zabeležila 5 pobeda (NS Stars 3:2, Vojvodina 5:0, Zagreb 2:0, KHL Sisak 3:0 i Partizan 5:0), tri poraza (Serbia girls 0:2, Medvjedi 0:4 i Olimpija 0:1) i nerešen rezultat (2:2) protiv Vukova, što je u ukupnom plasmanu bilo dovoljno za 4. mesto na turniru.

Spartak U8

U istoj konkurenciji ekipa “Serbia girls”, za koju je nastupalo ukupno 5 devojčica iz Subotice, zauzela je 3. mesto i bili su jedina ekipa koja je uspela na turniru da pobedi Olimpiju, osvajača prvog mesta u ovoj kategoriji.

U selekciji U8 su nastupili: Stipić Relja, Šabić Iva, Simić Ljubinka, Kovač Nina, Mandić Marta, Brestovac Tara, Lakićević Vidak, Nađ Strahinja, Kostić Vuk, Tikvicki David, Mandić Petar, Kesejić Ivan, Rajković Marin i Maravić Stefan. Treneri: Brestovac Uroš i Cindel Norbert.

“Serbia girls”

Osam pobeda, tri poraza i nerešeno U10 selekcije

Spartakova selekcija U10 na turniru je odigrala trinaest utakmica u dva dana i 8 pobeda (Vojvodina 4:2, Zagreb 1:0, Serbia girls 3:0, Medvešćak II 6:0, Mladost2 4:0, KHL Sisak 6:3, Marbo 5:0 i NS Stars 6:0), zatim tri poraza (Partizan 1:4, Madvešćak1 2:3 i Olimpija 3:6), kao i dva nerešena rezultata (Mladost1 3:3 i Vukovi 3:3), što je u ukupnom plasmanu bilo dovoljno za odlično 5. mesto na ovom jakom turniru, dok je u ovoj kategoriji ekipa “Serbia girls” zauzela 7.mesto (za koju je nastupalo ukupno 5 devojčica iz Subotice).

U selekciji U10 od dece iz Subotice su nastupili: Poljaković Filip, Mandić Antonija, Maravić Tijana, Čepela Teodora, Lukić Dunja, Tikvicki Martina, Ponjavić Andrija, Iveljić Matija, Milanko Danilo, Budinčević Petar, Popov Novak, Rajković Marjan, Anđelković Luka i Blažić Teodor. Treneri: Brestovac Uroš i Cinel Norbert.