Mirović razgovarao sa Šibom

124

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je večeras ambasadora Savezne Republike Nemačke Tomasa Šiba s kojim je razgovarao o saradnji AP Vojvodine i nemačkih saveznih pokrajina.

Za tri godine od formiranja ove Pokrajinske vlade, učinili smo mnogo na razvijanju i jačanju naše međuregionalne saradnje, i stvorili sveobuhvatno partnerstvo između AP Vojvodine i nemačkih saveznih pokrajina, čime smo doprineli jačanju naših bilateralnih odnosa koji su u usponu, kazao je Mirović.

Imamo intenzivnu saradnju sa najrazvijenijim nemačkim pokrajinama, a naše odnose, dodao je predsednik Mirović, krunisaćemo potpisivanjem Izjave o saradnji, 26. novembra, sa predsednikom Vlade nemačke savezne pokrajine Hesen.

U AP Vojvodinu, istakao je predsednik Mirović, ulažu kako velike tako i male porodične kompanije koje ukazuju na dobru klimu za investicije i ulaganja.

Za prvih deset meseci ove godine spoljnotrgovinska razmena uvećana je za 13 posto u odnosu na prošlu godinu i to su podci koji su ohrabrujući.

Odnosi naše dve zemlje su zaista dobri a posebno su dobri odnosi AP Vojvodne i nemačke pokrajine Baden Virtemberg, kazao je ambasador Šib.

Naši privrednici prisutni su u AP Vojvodini, i mi želimo da održimo i unapredimo nivo odnosa koje imamo, istakao je ambasador Šib.