Prekid somborske skupštine, opozicija pravila incidente

100

Predsednica gradskog parlamenta Ljiljana Tica je, naime, u nemogućnosti da uspostavi red bila prinuđena da sednicu prekine i njen nastavak zakaže za danas u 9 časova.

Po već nekoliko puta viđenom scenariju do prekida skupštinske sednice je došlo zbog izlaganja i repliciranja samostalne opozicione odbornice Dunje Prokić, u lokalni parlament izabrane sa liste Srpsko-ruskog pokreta, koja je prema mišljenju Tice kao predsednice Skupštine izlazila van okvira teme rasprave.

U nekoliko navrata Prokićevoj je zbog kršenja poslovnika o radu Skupštine oduzimana reč, da bi sve kulminiralo Ticinim pozivom skupštinskom obezbeđenju da odbornicu Prokić i fizički udalji od govornice. Ipak do fizičkog „natezanja“ obezbeđenja sa opozicionom odbornicom Prokić, kojoj to ne bi bio i prvi put da je fizički udaljena sa sednica lokalnog parlamenta, nije došlo, pošto su, nakon duže pauze koju je ova provela za govornicom okružena pripadnicima obezbeđenja, a na predlog predsednice Skupštine Ljiljane Tice odbornici doneli odluku da se sednica prekine kako bi se nastavila danas.