Radovi u Odžacima pre roka

146

Pokrajinska vlada je u protekle tri godine preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine realizovala 230 projekata u AP Vojvodini u oblasti komunalne infrastrukture”, kazao je danas u Odžacima predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom obilaska završnih radova na rekonstrukciji Železničke ulice i Ulice Ive Lole Ribara, u kojoj je završena prva faza radova.

...

Reč je o radovima koje je finansirala Pokrajinska vlada i koji će biti završeni, kako je najavljeno, do kraja meseca i to pre roka.

Projektom je predviđena izgradnja trotoara, biciklističkih staza i kolskih prilaza postojećim objektima, a biće rešen i dosadašnji problem zadržavanja vode na kolovozu. Postavljena je i nova horizontalna i vertikalna saobraćajna i svetlosna signalizacija.

Kako je rekao predsednik Mirović, za sledeću godinu u planu je investicioni zahvat u delu lokalne putne infrastrukture, pre svega u manjim mestima koja pripadaju ovoj opštini.

“Širom AP Vojvodine završavamo velike poslove. Za protekle tri godine podigli smo stepen investiranja u svim segmentima života. U odnosu na negativnu sliku koja je Vojvodinu pratila do 2016. godine, mi smo pokazali pozitivnu i svetlu sliku sa mnogo radova, uz poštovanje rokova i procedura. Vojvodinu više niko ne prepoznaje po promašenim investicijama i zloupotrebama i svi ekonomski parametri govore da je je AP Vojvodina najrazvijeniji deo naše zemlje sa najmanjom stopom nezaposlenosti i najvećim rastom u oblasti stanogradnje i infrastrukture”, kazao je predsednik Mirović.

mirovic432

Pokrajinska vlada

“Mi završavamo velike poslove u Novom Sadu i Subotici, u zdravstvenom sistemu , gradnja velikih objekata poput zgrade Radio televizije Vojvodine, naučno tehnološkog parka, ipsilon kraka, dobro napreduju i nacionalni projekti na teritoriji Vojvodine”, dodao je Mirović.

“Ovo je najveće gradilište u našoj opštini i ovaj posao završićemo do 21. novembra”, kazala je predsednica Opštine Odžaci Latinka Vasiljković i dodala da je za svih osam sela u ovoj opštini urađena projektna dokumentacija za rekonstrukciju ulica, a taj posao planiran je, kako je istakla, za sledeću godinu.

Stari bođoši koji su posečeni zbog radova uskoro će biti zamenjeni novim zelenilom.

“U prethodnoj ulici ovde je bilo 189 stabala, projekat je radilo Zelenilo Sombor. Radiće se o višegodišnjim sadnicama kuglastih formi, ima nekoliko vrsta”, dodala je Vasiljković.

Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.