Ministar Udovičić uručio sportsku opremu u Temerinu i Beočinu

138

U okviru obilazaka lokalnih samouprava širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je opštine Temerin i Beočin. Tom prilikom je lokalnim osnovnim školama i klubovima uručio komplete sportske opreme, a sa predstavnicima opština, sportskim funkcionerima i mladim sportistima razgovarao o daljem unapređenju uslova za razvoj sporta i perspektive omladine u tom kraju.

Poseta opštini Temerin započeta je u Osnovnoj školi „Petar Kočić“, kojoj je uručen komplet opreme za školski sport, što znači da će njenih 1.146 učenika moći da koristi nove golove za rukomet, košarkaške table, obruče, mreže i španere za odbojku, i veliki broj lopti za pomenute sportove.

U fiskulturnoj sali ove škole, ministar je prisustvovao treningu odbojkašica kluba „Blok aut“ kojem je uručen komplet sportske opreme, kao i Fudbalskom klubu „TSK“.

Prisutni su bili i članovi kik-boks kluba „Sparta“ iz Temerina. Sa mladim borcima je razgovarao o njihovim sportskim ciljevima i izazovima.

U opštini Beočin ministar Udovičić je obišao Karate klub „Cement“, gde se družio sa tridesetak članova kluba, a zatim je poseta nastavljena u OŠ „Jovan Grčić Milenko“ u kojoj nastavu pohađa 850 učenika. I njima je dodeljen komplet opreme za školski sport.

Druženje je okončano uz članove omladinskog pogona Odbojkaškog kluba „BOK“, kojem je uručen set dresova i lopti.

„ Želja nam je da motivišemo decu da se bave sportom, da zavole sport već na časovima fizičkog vaspitanja i da zajedno sa svojim nastavnicima naprave prve korake ka vrhunskim rezultatima. Zato nam je veoma važno da svaka škola u Srbiji dobije sportsku opremu, da se deca u Temerinu i Beočinu, kao i u mnogim drugim gradovima u Srbiji, besplatno bave sportom i priključe svojim vršnjacima kojih u sistemu školskog sporta sada ima preko 175.000“, poručio je ministar Udovičić.