VUČIĆ IZ ŽENEVE : Ja se ponosim pozicijom Srbije i ne foliram nikog, sarađivaćemo sa svima!

122

On je posle niza bilateralnih susreta u TV obraćanju uživo naglasio da su danas od Evrope zatraženi odgovori kakva budućnost očekuje Zapadni Balkan.

– Nastavićemo reforme, ostajemo na evropskom putu ali ja nisam danas pred njima krio da ćemo mi sarađivati sa svima – rekao je Vučić dodajući da ćemo nastaviti ubrzani rast. Vučić je kazao i da mu je od izuzetne važnosti susret sa francuskim predsednikom Makronom, gde će se saznati hoćemo li imati pristup strukturnim fondovima…

– Kada pričaju o reformama, i pitate šta ako to uradimo, ne znaju da odgovore. Međutim, dobro je da su svi potvrdili jasnu i nedvosmislenu podršku evropskom putu svih naših zemalja, kazao je on. Naglasio je da će Srbija nastaviti reforme zbog naših građana i želje da budemo članica EU.

Naime, predsednik Srbije najavio je za ponedeljak novi susret sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Parizu, koga će, kaže, takođe upitati ko može u EU. Vučić je dodao i da su nam. Mađari izuzetni prijatelji svuda i na svakom mestu te da je danas Peter Sijarto javno rekao da Srbija bolje štiti prava Mađara od svih evropskih država.

– Ja sam zahvalan na tome našim mađarskim prijateljima – rekao je Vučić i dodao da je Sijarto danas bio apsolutno na srpskoj strani.

– Mađarska je na našoj strani i kada to nije lako. Rekao je pred svima da Srbija bolje štiti prava velikog broja pripadnika mađarske manjine, nego bilo koja zemlja EU. Svaka čast na tome i hvala našim priajteljima”, rekao je Vučić.

foto:printscreen