Dan Opštine Titel

258

Himnom Srbije u izvođenju hora STŠ „Mileva Marić” započela je svečanost uz podsećanje na Mitrovdan 1918. godine kada su jedinice Dunavske divizije iz sastava Prve srpske armije oslobodile Titel i druga mesta sadašnje opštine.

O značaju događaja od pre 101 godine govorila je predsednica SO Vesna Knežević, dok je predsednik opštine Dragan Božić istakao da živimo u novom vremenu kada je cilj da živimo bolje i prosperitetnije, navodeći i rezultate postignute u toku protekle godine.

Program je nastavljen prigodnim recitalom u izvođenju učenika STŠ „Mileva Marić”, a zatim su uručene Novembarske nagrade, najviša priznanja Opštine Titel zaslužnim pojedincima. Priznanje sa novčanom nagradom dobili su Ljubo Panić iz Vilova i Tomislav Gajin iz Titela, a plaketu je dobila Zorica Pešti, profesor u STŠ „Mileva Marić”.

Obrazlažući priznanja, Vesna Knežević je rekla da je u slučaju Ljube Panića, profesora fizike i astronomije, nagrada otišla u ruke mladog, perspektivnog i fakultetski obrazovanog čoveka, koji je kao snalažljiv i radan direktor JKP „Komunalac” postigao to da je gubitašku firmu doveo u red. Posebno mu se u zaslugu stavlja projekat na osnovu kojeg je Vlada Japana donirala novo vozilo za prikupljanje smeća. U obnovu voznog parka „Komunalca” uloženo je preko 30 miliona dinara, što sopstvenog novca, što iz sredstava donacija. Sve je to postignuto bez opterećenja opštinskog budžeta, naglašeno je u obrazloženju.