Modernizacija Bačke Palanke

143

Rekonstrukcija najfrekfentnije raskrsnice u centru Bačke Palanke, ali i kolovoza u delu Ulice Kralja Petra Prvog od Žarka Zrenjanina do Šafarikove odmiče planiranim tempom, a očekuje se da ceo posao bude završen do kraja godine.

Izmenjen je režim saobraćaja u ovom delu grada, a ovih dana ograđena je cela deonica prema trotoaru i ulazu u Gradsku pijacu, pa sada pešaci moraju da obilaze skoro dvesta metara.

Prolaznici koji nisu upoznati sa svrhom ovih radova komentarišu kako je predugo da postavljanje semafora traje tri meseca. – Reč je o rekonstrukiji raskrsnice, ali i dela Ulice Kralja Petra od Žarka Zrenjanina do Šafarikove, odnosno proširenje dela ove saobraćajnice – kaže Miroslav Sićević, direktor opštinskog Javnog preduzeća „Standard”. – Opštinska uprava i predsednik opštine odlučili su da reše saobraćajne probleme u samom centru, jer je ova lepeza raskrsnica bila uzana, ali delom i slabije pregledna.

Reč je o najfrekventnijoj raskrsnici u gradu sa mnogo vozila, ali i biciklista i pešaka. Bilo je dosta ekscesnih situaacija u ranijem periodu, ali, srećom bez težih posledica.

– U prvoj fazi radi se rekonstrukcija raskrsnice i dela kolovoza, a u drugoj fazi rekonstrukcija, odnosno parterno uređenje trotoara i uređenje javnih površina. Rekonstrukcija kolovoza prvo se radi do skretanja za Dom zdravlja, pa se po završetku radova ta deonica otvara za saobraćaj, a zatvara iz pravca Šafarikove do skretanja za Dom zdravlja. Bitno je reći da će na raksrnici biti postavljeni zvučni semafori, odnosno semafori sa zvučnim signalom koji će olakšati prelaz slabovidim licima, a nešto kasnije biće postavljen i video-nadzor.