Priprema se Nikoljdanski festival rakije

311

U toku je predaja uzoraka prirodne domaće rakije za 19. međunarodni Nikoljdanski festival rakije koji organizuju Udruženje poljoprivrednika Sente sa svojom Sekcijom voćara i Prvim redom vitezova rakije Srbije.

Individualni proizvođači i registrovane destilerije uzorke mogu predate do 20.novembra u Senti u kancelariji Udruženja poljoprivrednika (Ulica Marijina 42), na Paliću u Udruženju poljoprivrednika severne Vojvodine (Splitska aleja 1), Bačkoj Topoli u Opštinskoj uniji poljoprivrednika (Maršala Tita 30) i u Temerinu u Društvu prijatelja bašte u Vrtlarskom domu. Detaljnije informacije mogu se dobiti putem telefona 024/817-008 i 062/800-6535.

Za ocenjivanje se podnosi uzorak od najmanje pola litre rakije, pri čemu registrovane destilerije plaćaju kotizaciju od 1.000 dinara, a individualni proizvođači 500 dinara po uzorku. Glavni organizator festivala Mikloš Nađ podseća da je senćanski festival rakije jedan od najprestižnijih u Srbiji i regionu, te da se očekuje oko 500 uzoraka prirodne domaće rakije proizvođača iz Srbije i okolnih zemalja.

Ocenjivanje uzoraka zakazano je za subotu, 23.novembra u Hotelu „Rojal“ u Senti i otvoreno je za javnost. Rakije će ocenjivati međunarodni žiri sastavljen od renomiranih stručnjaka. Proglašavanje rezultata i dodela priznanja biće 14. decembra u senćanskoj hali u Narodnoj bašti.