Festival horora i vina od 14. do 16. novembra na Paliću

112

PALIĆ – Peto izdanje Dead Lake festivala horora i vina održaće se od 14. do 16. novembra u bioskopu Abazija na Palićkom jezeru. Tokom trodnevnog festivala koji se odvija pod sloganom “U zemlji horora i vina” ljubiteljima žanra biće predstavljena raznovrsna selekcija istaknutih dugometražnih i kratkometražnih ostvarenja.

Poseban kuriozitet ove godine je premijera filma “Deathcember”, uzbudljivog omnibusa od 24 priče sa najrazličitijim idejama, stilovima i narativnim formatima koje se bave mračnom stranom novogodišnje praznične sezone. Među rediteljima koji dolaze iz različitih zemalja su i autori iz Srbije Lazar Bodroža (Ederlezi Rising) i Milan Todorović (Zona mrtvih, Mamula). Oni će zajedno sa glumicama Nabi Tang, Tamarom Radovanović i Helenom Babić, koje igraju u domaćem segmentu filma, predstaviti ovo jedinstveno ostvarenje. U razgovoru će učestovati i Džulijan Ričards, autor segmenta “Bad Santa”, koji je i gost ovogodišnjeg Dead Lake festivala.

Festival organizuje producentska kuća Art&Popcorn uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i grada Subotice.