Turkoglu kod Vučića: Dobrodošlica prijatelju Srbije

141

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa čuvenim turskim košarkašem Hidajetom Turkogluom, objavljeno je na Vučićevom profilu na Instagramu.

„Dobrodošlica za velikog prijatelja Srbije“, piše u objavi, uz fotografije sa sastanka na kojem je Vučić od Turkoglua dobio dva dresa turske reprezentacije – jedan sa brojem 15 koji je Turkoglu nosio kao igrač, a drugi sa brojem pet i Vučićevim imenom i prezimenom.

Turkoglu je trenutno predsednik Košarkaškog saveza Turske, a boravi u Beogradu povodom utakmice ženskih selekcija Srbije i Turske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

On je srpskim ljubiteljima košarke ostao u lepom sećanju iz vremena kada je nosio dres Sakramenta u NBA ligi i od Vlade Divca i Predraga Stojakovića dobio nadimak „Brat Hido“.

Nedavno, prilikom posete turskog predsednika Redžepa Erdogana Srbiji, prilikom svečanog dočeka, Vučić je razmenio nekoliko rečenica sa Turkogluom, uz osmeh konstatući, da je retkost da je neko od njega viši prilikom zvaničnih susreta.

Turkoglu je rođen u Istanbulu, ali su njegovi roditelji iz Sjenice, govori srpski i navijač je Partizana.