VUČIĆ U ‘BEOGRADU NA VODI’: Lažima ne mogu da pobede stvarne rezultate, činjenicu da srpska ekonomija najbrže napreduje u Evropi i da nisam bogatiji od kad sam došao na vlast!

138

U okviru Beograda na vodi danas je otvoren Bulevar Vudro Vilsona, Beogradski park i ulica Nikolaja Kravcova, a otvaranju je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Beogradski park će se prostirati na površini od 2,7 hektara. Danas je otvoren njegov prvi deo, veličine 1,8 hektara. U okviru parka nalaze se, između ostalog, multifunkcionalni sportski teren, dečje igralište, stolovi za piknik i stoni tenis, kao i staza za šetnju i džoging.

Pored parka, otvoren je i prvi deo Bulevara Vudroa Vilsona u dužini od jednog kilometra, kao i prvi deo Ulice Nikolaja Kravcova, saopštio je BW. Bulevar Vudroa Vilsona spajaće Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića, a inicijativu da ponese ime nekadašnjeg predsednika SAD pokrenuo je predsednik Srbije.

Na prostoru Beograda na vodi otvoren je i prvi deo Ulice Nikolaja Kravcova, koja će spajati Savsku ulicu i Bulevar Vudroa Vilsona.

Predsednik je, otvarajući i obilazeći Beogradski park, rekao da je ovo najlepši park u prestonici, ako ne i u Evropi. Istakao je da je u centru Beograda izgrađeno četiri kilometara puteva, kilometri biciklističkih staza, da se radi na ozelenjavanju…

Vučić je prošetao Beogradom na vodi, pohvalio radove na stambenim i poslovnim objektima, a potom i zaigrao stoni tenis na šetalištu.

Predsednik je, obraćajući se medijima, najavio otvaranje ulice, bulevara i parka, ističući da je ponosan jer oni nose imena po Rusu i Amerikancu koji su zadužili srpski narod.

Kaže da park divno izgleda i da je reč o najlepšem parku u ovom delu Evrope. Nove zgrade, parkovi, ulice, kako kaže, izgledaju odlično, a kada sve bude gotovo Beograd na vodi biće najsavremeniji i najlepši deo grada.

– Sva velika imena polako ali sigurno stižu u našu prestonicu i čestitam ljudima koji su od početka verovali u ovaj projekat, a takvih je bilo malo. Ovo je bio najružniji deo grada i stecište skitnica, a danas je velelepno zemljište. Ovo je dokaz da, uz ogromnu volju, rad i trud ljudi iz Grada i struktura, može da se napravi praktično čudo – kaže predsednik Srbije.

Vučić je rekao da će na ovom mestu biti najviše zgrada u ovom delu Evrope, ali i najlepšre projektovanih. Istovremeno, Beograd na vodi privući će više turista, a razlika je već evidentna.

– Za nas je ovo od posebnog značaja, jer građevinska industrija doživljava svoj preporod. Upravo ona podiže naš rast, pa je Srbija tako druga u Evropi po visini rasta – kaže Vučić.

Ispred nas je, kaže, Mađarska. Predsednik očekuje rast od najmanje 3,8 odsto.

– Hvala svima koji su verovali u nas, koji su verovali u reforme, koji su radili i znali da će vredan rad i trud dati rezultate – kaže Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić kaže da će kritika na račun Beograda na vodi uvek biti, ali da će se uvek pamtiti čija je inicijativa bila da se ovaj projekat pokrene.

– Beograd na vodi je bio moja ideja i moj san. Maštao sam da mesto koje je bilo stecište za narkomane bude prelepo mesto koje će Beograđane približiti vodi. Setimo se da je bilo mnogih primedbi, pa i onih glupih da zgrade tonu, da su nam garaže pune vode… Sada svi ćute kada vide kako zgrade rastu kao Feniks iz pepela – kaže predsednik.

Govoreći o pretnjama koje stižu Lazaru Lešnjaku, Vučić kaže da državni organi moraju i mogu da zaštite Lešnjaka. Kaže da on jeste uzbunjivač, a da ga uzbunjivačem proglaša zakon, a ne mediji.

Podvlači da Obradović nije uzbunjivač, jer nije prijavio i nije se javio nadležnima. Kada je pojasnio tehničke razlike, dodao je da se Lešnjak mora zaštititi i da ne sumnja da će to i biti učinjeno.

Kada je reč o aferi „Krušik“, Vučić kaže da nije njegovo da se sa bilo kim obračunava, a da je Đilasova stranka izašla sa saopštenjem da se u aferi „Krušik“ radi o obračunu Vučića i Stefanovića.

– Kažu da je razlog moj obračun sa Stefanovićem. Kako vas nije sramota da onda lažete narod da je sve vreme u pitanju kriminal. Evo, obračunavamo se Stefanović i ja, znači da su slagali da je kriminal i opet su obmanuli narod, bestidno! – kaže predsednik.

Vučić kaže da su navodili da je Stefanović bio direktor, pa bio zaposlen, a sada nije ništa.

– Kriv je izgleda što se pojavljuje po sajmovima! A zašto se to sve radi? U priču su u početku bili upleteni lični interesi pojedinaca, a onda kada je neko bio osumnjičen za krivična dela, to hteo da iskoristi za političke interese. Ništa drugo ne rade, samo lažu po ceo dan! Suština je da morate da pokrivate težak kriminal – kese na glavu, malverzacije, krađe – lažnim pričama u koje se upetljate i više ne znate ni da objasnite, već iznosite još kontradiktornih optužbi. Dakle, da li je reč o unutarpartijskom obračunu ili o kriminalu? Pojasnite, jer trećeg nema. A lažima ne možete da pobedite stvarne rezultate i činjenicu da srpska ekonomija najbrže napreduje u Evropi, činjenicu da ništa nisam ukrao, da nisam bogatiji od kad sam došao na vlast – kaže Vučić.

Dodaje da lažna afera neće zaseniti pljačku Beograda, budući da je to njen cilj. Pozvao je da, ako su Branko ili Nebojša Stefanović počinili neki kriminal, da se podnese krivična prijava, ali da se cela priča oko afere svela na „tresla se gora, rodio se miš“.

foto:rtv.rs