Dunav Televizija najoštrije osudila ponašanje novinara N1 prema predsedniku Vučiću

177

Menadžment Dunav Televizije najoštrije osuđuje nedopustivo ponašanje novinara televizije N1 prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom jučerašnje konferencije za medije.

Kao medijska kuća želimo da ukažemo na nedostojno ponašanje naših „kolega“ sa N1. Posle jučerašnjeg najblaže rečeno nepristojnog i primitivnog ponašanja ne možemo da ostanemo nemi na ponašanje koje nikako nije na čast novinarskoj profesiji već je sasvim jasno, rezultat ličnog obračuna ove medijske kuće sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Odavno smo svi koji pratimo medijsku scenu u Srbiji taoci televizije N1 koja se na bukvalno svakom događaju gde je prisutan Aleksandar Vučić obračunava lično sa njim. Bez obzira što predsednik Vučić svaki put odgovara na pitanja N1, kojih ponekad bude i preko 10 na jednom događaju, i na potpitanja, i na upadanja u reč, i na provokacije, jučerašnje neprofesionalno i vandalsko ponašanje i „guranje“ telefona predsedniku države u lice uz nepristojna dobacivanja prevazišla su sve granice. Ovde se radi o predsedniku države Srbije, poštovanju institucije naše države.

Izgleda da novinar N1 smatra da u njegovo profesionalno delovanje spada i nepoštovanje državnih institucija Republike Srbije, što je juče nedvosmisleno i pokazao.
Uvek smo spremni da ćemo stati uz naše kolege, profesiju, ali ovakvo ponašanje novinara N1 prevazilazi sve granice dobrog ukusa i zaslužuje najoštriju osudu svih medija.