Heroji znanja za primer

122

Devetnaest mladih heroja, koje su Egzit fondacija i „Naftna industrija Srbije“ odabrali za najuspešnije mlade ljude u Srbiji, dobili su nagrade juče u Kulturnoj stanici „Svilara“ povodom događaja Youth Heroes Motivation Day.

Stručni žiri odabrao je „Mlade heroje” nacionalnog konkursa „Youth Heroes” za 2018. godinu iz četiri kategorije: obrazovanja i nauka, preduzetništvo i kreativne industrije, kultura i umetnost i društveni aktivizam. Specijalnu nagradu Youth Heroes osvojila je vicešampionka evropskih takmičenja i svetska prvakinja u paratekvondou, studentkinja slikarstva i članica udruženja slikara koji slikaju ustima i nogama Dejana Bačko.

Svečana dodela nagrada bila je obogaćena predavanjima profesionalnog kik-boksera i desetostrukog šampiona sveta Nenada Pagonisa i eksperta za digitalni marketing Ivana Bildija, koji su govorili o svojim iskustvima i putu do uspeha.

Predsednik Upravnog odbora Egzit fondacije Ivan Petrović je istakao da njihova fondacija zajedno s partnerima već četiri godine radi na promociji vrednosti koje, kako je kazao, nedostaju društvu, medijima i budućim generacijama.

Svi dobitnici priznanja dobili su karte za jubilarno 20. izdanje Egzita, kao i karte za „Sea Dance” i „Sea Star” festivale i paket koji je pripremila izdavačka kuća „Vulkan”, a pobednici u kategorijama dobili su i novčanu nagradu od po 100.000 dinara i statue.

Izvor: dnevnik.rs