Vojska ugostila mlade povodom Dana Komande za razvoj Banatske brigade

113

Povodom Dana Komande za razvoj Banatske brigade, u zrenjaninskoj kasarni „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“ juče je priređen taktičko-tehnički zbor.

Prikazu naoružanja, vojne opreme i tehnike, prisustvovali su učenici završnih razreda srednjih škola sa teritorije Srednjobanatskog okruga. U pripremi zbora, pored Vojske Srbije, učestvovali su i pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Zrenjaninu, Crvenog krsta, Jedinice civilne zaštite i Organizacije rezervnih vojnih starešina u Zrenjaninu.

Taktičko-tehnički zbor otvorio je komandant Komande za razvoj Banatske brigade, potpukovnik Aleksandar Dedić, a mladi su pokazali veliko zanimanje za izloženo oružje i tehniku. Demonstirano je, uz sve mere bezbednosti, i kretanje tenka i oklopnog vozila, što je kod prisutnih izazvalo posebnu pažnju.

Svoje pozitivne utiske nije skrivao Bojan Momirski, maturant Ekonomsko-trgovinske škole „Jovan Trajković“ u Zrenjaninu.

– Veoma sam zadovoljan, jer smo imali šta da vidimo od naoružanja i opreme. Ljubitelj sam naoružanja, svidelo mi se što smo mogli da detaljno pogledamo oružje, ali je impresivan bio i prikaz kretanja tenka – kaže Momirski. U okviru obeležavanja ovog dana, u zrenjaninskoj kasarni je kasnije održana i svečana akademija.

Izvor: dnevnik.rs