Vulin o napadima na Vučića

149

“Nosioci sistema odbrane i oni koji su bliski predsedniku Vučiću prva su meta napada. Oni koji napadaju nadaju se da će tako obezglaviti sistem, usporiti njegov rad i pokazati svima da je veoma opasno biti uz Srbiju i Vučića. Toga sam svestan kao i Nebojša, Bata, Siniša”, poručio je u intervjuu za „Alo!“ Aleksandar Vulin, ministar odbrane.

Vučić je odustao od odlaska u Zagreb, povodom kongresa Evropske narodne partije, a  Vulin je povodom toga izjavio da Hrvati mrze Vučića i da je Hrvatska sramota EU, te da Vučić nije otišao tamo, kako ne bi dodatno pogoršao položaj preostalih Srba u Hrvatskoj.

Osim Vučića, na meti napada opozicionara su i Vučićevi saradnici: Siniša Mali, Nebojša Stefanović, pa i sam Vulin, koji na to kaže: “Nosioci sistema odbrane i oni koji su bliski predsedniku Vučiću prva su meta napada. Tako se nadaju da će obezglaviti sistem, usporiti njegov rad i pokazati svima da je veoma opasno biti uz Srbiju i Vučića. Toga sam svestan kao i Nebojša, Bata, Siniša i svesno sam izabrao da se borim, ne zato što ne umem da izigravam političara koji ne ulazi u sukobe već zato što znam da je borba potrebna, a da Vučića i njegovu politiku treba da brane na prvom mestu njegovi prijatelji i saborci, i da ne razmišljaju koliko ih to košta.”.