Ambasador SAD posetio Suboticu

124
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Entoni Godfri, posetio je danas naš grad, razgovarao sa gradonačelnikom Subotice, prošetao centrom, a posetu je završio obilaskom Sinagoge.
Nakon sastanka u Gradskoj kući ambasador Godfri je poručio da je srećan što je imao prilike da, po prvi put, dođe u Suboticu i lično se uveri u lepotu Gradske kuće.

Gradonačelnik me je upoznao sa ekonomskim napretkom ovog regiona, nadam se da će se naša saradnja sa ovim lepim gradom nastaviti. Tokom današnjeg boravka u Subotici očekujem da ću saznati više o planovima za razvoj ovog grada – poručio je kratko Entoni Godfri.

Prvi čovek Subotice kaže da je gosta upoznao sa subotičkim načinom života i kako Subotica danas stoji po pitanju ekonomije i razvoja.

Izuzetna je čast meni kao gradonačelniku i svih nas Subotičana, da možemo ugostiti ovako značajnog gosta, našeg prijatelja, ambasadora Godfrija, kojeg smo upoznali sa subotičkim načinom života, našim ekonomskim razvojem i prosperitetom – rekao je Bogdan Laban

Američki diplomata je današnju posetu iskoristio da, u društvu gradonačelnika Labana, po lepom danu prošeta centrom grada, na putu do Američkog kutka zastane na trenutak pored zgrade pozorišta u izgradnji. Tokom šetnje gradom Godfri je svratio i na sladoled u poznatu poslastičarnicu u centru grada.