Novi podvig carinskog psa Nerona: Na Horgošu otkrio 2.700 paklica cigareta

100

Carinici su na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom juče zaplenili 2.700 paklica cigareta, koje su bile sakrivene u fabričkim šupljinama autobusa.

Krijumčarene cigarete su pronađene prilikom izlazne kontrole autobusa kosovskih registarskih oznaka, koji je bio na putu od naše južne pokrajine ka Minhenu.

Prilikom zaustavljanja na granici i vozač i svih 30 putnika rekli su da nemaju ništa da prijave osim ličnog prtljaga.

Međutim, kako je carinski službeni pas Neron, koji je učestvovao u kontroli, markirao pod vozila u prednjem delu, autobus je pregledan i mobilnim skenerom.

Analizom slike je utvrđeno da zaista postoje određene nepravilnosti i odstupanja u predelu poda iznad prednjih točkova, nakon čega je skinut tapacirung na boksovima za lični prtljag i alat.

Ispostavilo se da su fabričke šupljine bile do vrha ispunjene cigaretama “marlboro”, “kent” i “davidov” sa akciznim markicama Republike Srbije i AP KiM.

Nakon otkrivanja krijumčarenih cigareta 29-godišnji vozač iz Velikog Trnovca je u svojoj izjavi napisao da ”nije imao pojma” šta je sakriveno u autobusu, u koji je navodno seo u Bujanovcu, kako bi prevezao putnike do Minhena.