Ministar Udovičić otvorio 8. Međunarodni sajam sporta u Beogradu

156

U Beogradu je otvoren 8. Međunarodni sajam sporta. Svečanom otvaranju prisustvovao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

U hali 1 Beogradskog sajma svečano je otvoren Međunarodni sajam sporta, osmi po redu. „Sajam sporta spaja sve(t)“ ovogodišnji je slogan ove tradicionalne manifestacije koja okuplja sportiste, trenere, sportske radnike, kao i ljubitelje sporta svih generacija. Svečano otvaranje uveličali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Ministar Udovičić je prisutnima poručio da je za vreme trajanja Sajam sporta najlepše mesto u Srbiji.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković istakao je da je sledeća, 2020. godina olimpijska i istakao da veliki broj sportista sigurno korača ka igrama u Tokiju.

Predsednik Sportskog saveza Srbije i nosilac olimpijskog zlata iz Rija Davor Štefanek navodi da će se truditi da Sajam sporta u narednim godinama bude sve bolji.

Nakon svečanog otvaranja delegacija, predvođena ministrom Udovičićem obilazila je štandove i razgovarala sa prisutnima. Međunarodni sajam sporta traje do nedelje u halama 1 i 1a Beogradskog sajma, a ulaz je besplatan.

L. T.