Gradonačelnik Vučević sastao se sa sekretarom Francusko – nemačke kancelarije za mlade

114
Фото: Град Нови Сад/Вучевић и Бутов
Фото: Град Нови Сад/Вучевић и Бутов
Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са генералним секретаром Француско – немачке канцеларије за младе Тобијасом Бутовим, који је у посети Новом Саду поводом четвртог Регионалног форума младих лидера.

 

Градоначелник Вучевић пожелео му је срдачну добродошлицу и изразио задовољство што се у Омладинској престоници Европе одржава манифестација која показује да постоји заинтересованост доносилаца одлука да чују глас оних који ће их у будућности наследити на одговорним позицијама.

Саговорници су се сложили да Нови Сад може бити пример другима како се води омладинска политика, а посебно имајући у виду да је пројекат ОПЕНС резултат рада младих и њихових организација, уз подршку државних органа и институција.

Вучевић је рекао да је Форум веома добра прилика и да се са представницима важних европских организација дискутује о актуелној ситуацији када је реч о процесу евроинтеграција на Западном Балкану, као и да се учврсте везе са партнерима из региона.

Обојица су изнели став да је добра комуникација између земаља овог региона кључна за даљи економски и укупни напредак, којим једино може да се заустави све израженија појава одласка младих из њихових матичних држава.