“Sremčevi dani“ u Senti

140
Banatski kulturni centar

Tradicionalna manifestacija “Sremčevi dani“ obeležena je u Senti trinaesti put, u znak sećanja na našeg velikog pisca Stevana Sremca, u organizaciji Srpskog kulturnog centra koji nosi njegovo ime. Petak je bio rezervisan za najmlađe i oni su imali priliku da prate „Šou sa Todom, Peđolinom i decom finom“.

U punoj sali senćanskog pozorišta, deca su gledala predstavu, ali i učestovovala u njoj. Ovu interaktivnu radionicu pripremili su urednik i voditelj brojnih emisija za decu Predrag Vuković Peđolino i Tode Nikoletić, autor pesama i pozorišnih komada namenjenih najmlađoj publici.

Deca su najiskrenija publika i oni odmah pokažu da li su zadovoljni, ili ne, rekao je Vuković.

“Svet ide napred i generacije koje su nekad volele nešto, vole sad nešto drugo. Mi moramo da budemo jako blizu tome, nadam se da uspevamo”, dodao je Peđolino.

“Važno nam je da oni pre svega odrastaju uz uzore, a ovakve manifestacije jesu uzletište njihove mašte i izvor koji napaja dušu, izvor koji nam daje identitet, autentičnost”, rekao je Tode Nikoletić.

Drugi dan bio je rezervisan za stariju publiku koja je imala priliku da pogleda predstavu „Laži me“ reditelja Dragoslava Dabića, u izvođenju Aleksandra Dunića i Sandre Bugarski.

“Na taj način smo uspeli da obuhvatimo sve one koji za koje smatramo da se interesuju za kulturu i kojima možemo da pokažemo ono što možemo da organizujemo”, rekao je Aleksandar Đorđević, upravnik Srpskog kulturnog centra „Stevan Sremac“, Senta.

Manifestacija „Sremčevi dani“ održana je pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu.

Izvor: rtv.rs