Vučević: Najveća želja da Novi Sad ne bude palanačka sredina

87
Foto: Tanjug

Novi Sad želi da postane „zelena prestonica Evrope“, kao Ljubljana, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na panelu gradonačelnika, u okviru Regionalnog foruma mladih lidera u Novom Sadu.

Tri najvažnije stvari, po mom mišljenju su, komunalna infrastruktura, jer direktno utiče na kvalitet života ljudi, potom kultura, jer je Novi Sad satkan i nastao na temeljima kulture i, treće, da zadržimo mlade u našoj zemlji. Da bismo ih zadržali moramo da uzmemo stvar u svoje ruke, a ne da pričamo da je negde drugde bolje, rekao je Vučević na panelu na kojem je govorio zajedno sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem.

Vučević je kazao da želi da njegov “grad ne bude palanačka sredina”.

Moja najveća želja je da Novi Sad ne bude palanačka sedina i nema palanački mentalitet. Da bismo postali zelena prestonica, potrebno je smeće bacamo tamo gde bi trebalo i automobil parkiramo tamo gde bi trebalo, rekao je Vučević.

On kaže da će Novi Sad preneti Ljubljani svoja iskustva kao evropska prestonica mladih, a da Novi Sad može mnogo da nauči iz iskustva Ljubljane, kao zelene prestonice.

Izvor: dnevnik.rs