Panel o socijalnom preduzetništvu u Skupštini grada Novog Sada

104

Koalicija za razvoj solidarne ekonomije u saradnji sa Rersurs Centrom Građanskih inicijativa i Klasterom socijalnog preduzetništva Vojvodine organizuje panel diskusiju: „Međusektorska saradnja za razvoj socijalnog preduzetništva“.Diskusija će biti održana u utorak, 26. novembra, u Skupštini Grada Novog Sada (Žarka Zrenjanina 2) s početkom u 11 sati.

Panel se organizuje u periodu zagovaranja za donošenje prvog Zakona o socijalnom preduzetništvu i izradi preporuka za kreiranje programa za razvoj socijalnog preduzetništva. Predstavnici civilnog, javnog i sektora socijalnog preduzetništva razgovaraće o potencijalima i značaju međusektorske saradnje za razvoj socijalnog preduzetništva. Na panelu će biti reči o Nacrtu Zakona koje je izradilo i predložilo civilno društvo, o praksi kreiranja i implementacije programa za razvoj socijalnog preduzetništva u AP Vojvodini i postojećim načinima finansiranja socijalnih preduzeća.

Uvodnu reč od 11 do 11.30 časova daće Dejana Stevkovski i Milica Antić (Građanske inicijative) i Dina Rakin (Koalicija za razvoj solidarne ekonomije).

Panel diskusija odvijaće se od 11.30 do 13 časova, a učestvovaće: Siniša Tešić (Klaster socijalnog preduzetništva Vojvodine),  Pavle Počuča (Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam AP Vojvodina) i Dina Rakin (Koalicija za razvoj solidarne ekonomije).