U Spensu otvoren gala koncert tri kulturno-umetnička društva

155
foto: vojvodina.gov.rs
foto: vojvodina.gov.rs

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević otvorila je sinoć na Spensu gala koncert tri kulturno-umetnička društva, čije održavanje je putem konkursa podržao resorni sekretarijat.

To su KUD „Vinogradar“ iz Ledinaca, koji obeležava 20 godina postojanja, KUD „Stevan Mokranjac“ iz Kaća, koji uspešno radi 65 godina, i KUD „Stepino kolo“ iz Stepanovićeva, koje sledeće godine obeležava vek od osnivanja tog sela.
Čestitajući u ime Pokrajinske vlade i u svoje lično ime značajne jubileje, sekretar Dragana Milošević je naglasila da su svi zajedno ponosni na mlade članove kulturno-umetničkih društava, koji i na ovaj način brižno čuvaju naš identitet, tradiciju, običaje i kulturu.
Posebne čestitke upućujem njihovom koreografu i umetničkom rukovodiocu sva tri KUD-a, Vladislavu Babijanoviću, koji obeležava 40 godina bavljenja folklorom i dve decenije umetničkog rada, istakla je Miloševićeva i ujedno pozdravila humanitarni deo sinoćnjeg nastupa, u organizaciji Fondacije „Tate Novosađani“, koji je namenjen lečenju dečaka Koste Petkovića.