14. Mamin Bazar 30. novembra na Spensu

128
Foto: luftika.rs

Mamin bazar, 14. po redu, koji organizuje udruženje „Mame Novosađanke“ biće održan u subotu 30. novembra. 2019. godine, od 10 do 16 časova, na Spensu, u holu na spratu kod bivše Gradske kafane. Ulaz je besplatan.

Mamin bazar predstavlja mesto na kojem članice tog udruženja prodaju svoju i dečiju polovnu odeću, obuću, igračke, bebi opremu, a na kojem posetioci mogu tu istu robu da kupe po vrlo povoljnim cenama.

Uz to, 15 mama će predstaviti svoje biznise, pa će i njihovi proizvodi i usluge moći da se kupe na licu mesta (novogodišnji ukrasi, nakit, heklane stvari, proizvodi od spelte, edukativne radionice…).

Posetioce očekuje i zanimljiv muzičko-scenski program. Na bini će se smenjivati mali folkloraši, karatisti, moderne balerine, dečiji hor i animatori, a kao posebne poslastice najavljujemo disko žurku uz „Pena party“i čarobne balončiće od sapunice, kao i nešto novo u našem gradu – školu cirkusa!

Prvi put će se prikupljati novčana pomoć za dvoje dece – Nikolinu Gutić i Kostu Petkovića, koji boluju od leukemije i zajedno se leče. Zato iz tog udruženja pozivaju sve ljude koji su voljni da pomognu, da doniraju novac u humanitarnu kutiju i podrže ovo dvoje mališana u njihovoj borbi.

I roditelji vrtića „Spomenak“ će imati svoju humanitarnu tezgu, gde će prodavati razne rukotvorine, takođe za pomoć Kosti i Nikolini.

Druga humanitarna akcija je prikupljanje igračaka, odeće, bebi opreme i kozmetičkih sredstava, koje će Mame donirati Crvenom krstu Vojvodine.

Ove stvari moći će se donirati na posebnom štandu, obeleženom nazivom ove organizacije, a oni će ih podeliti najugroženijim porodicama.