Predsednik Vučić: Prvi put imamo manje od 10 odsto nezaposlenih u Srbiji

151

Svečanim presecanjem vrpce danas je u Kragujevcu otvorena kineska fabrika Yanfeng Automotive Interiors koja će proizvoditi komoponente za unutrašnjost automobila najpoznatijih svetskih proizvodajča, kao što je Mercedes.

– Danas je važan dan za Kragujevac, za Srbiju i hoću da kažem veliko hvala još jednom našim kineskim prijateljima, kao i svim ljudima koji su radi na dovođenju fabrike u Kragujevac i na učestvovali u izgrađnji, ali prvo da čestitam radnicima, prvim 193 zaposlenih – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

– Za našu zemlju je zapošljavanje ljudi bilo od ključne važnosti, a Srbija je prvi put od kada se meri nivo nezaposlenosti od kad se meri od 1995. godine ima manje od 10 odsto nezaposlenih, tačnije 9.5 odsto. I dalje nismo zadovoljni, želimo da se spustimo na nivo EU između 6 i 7 odsto nezaposlenosti i tek tada ćemo biti zadivoljni. Ovo jesu veliki reziltati i želim da čestitam svima na tome – naglasio je predsednik Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić stigao u fabriku kompanije Yanfeng Automotive Interiors u Kragujevcu.

Crvenu vrpcu za otvaranje proizvodne linije, presekli su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasadorka Kine Čen Bo, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, predstvnici fabrike Remon Fos, Mišel Šahler, Stiv Mesaros i Milan Raović, kao i predstvnica zaposlenih Anka Duričić.

Kineska kompanija Yanfeng Automotive Interiors je svetski lider u proizvodnji komponenata za unutrašnjost automobila.

Sedište kompanije je u Šangaju, a ima oko 110 proizvodnih pogona i tehničkih centara u 20 zemalja i više od 32.000 zaposlenih širom sveta, koji dizajniraju, razvijaju i proizvode unutrašnje komponente za sve proizvođače automobila.