Radnici zrenjaninskog Linglonga idu na obuku u Kinu

230

Kompanija „Linglong Tajr“, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, juče se predstavila Zrenjanincima i predočila im mogućnosti za zapošljavanje.

Promocija je održana u prepunoj velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Zbog neočekivano velikog odziva, intervjui sa zainteresovanim licima za zapošljavanje su odloženi i najavljeno je da će oni biti pojedinačno pozivani na razgovore, na osnovu podnetih prijava. Prisutnima, kojih je bilo nekoliko stotina, najpre je prikazan video materijal o ovoj svetski poznatoj kompaniji.


DŽang Šuang, menayer sektora za ljudske resurse kompanije „Linglong Tajr“ za projekat u Zrenjaninu, najavio je zapošljavanje oko 200 lica u sledećoj godini. Za njih će najpre biti organizovana obuka u Kini.

-Planovi za naredni period utvrđivaće se na osnovu dinamike izgradnje same fabrike. Plan za zapošljavanje ne obuhvata samo prvu fazu zapošljavanja, već i u narednim godinama. Kompanija najpre planira zapošljavanje ljudi na ključnim pozicijama, kao što su elektroinženjeri i mašinski inženjeri, zatim elektrotehničari, električari na održavanju, kao i ostale struke na održavanju – najavio je Yang Šuang.

On je kazao da će obuka trajati od šest do dvanaest meseci i sprovodiće se i u Kini. U obrascima koji su deljeni zainteresovanima, kao otvorene pozicije za posao navedena su i mesta prevodilaca, IT inženjera, menayera kvaliteta, menayera logistike. Juče je podeljen i veliki broj obrazaca za prijave za posao, od kojih je nekoliko stotina odmah popunjeno i predato kompaniji.

Početak rada kompanije u Zrenjaninu, inače, planiran je za kraj 2020. godine, a „Linglong Tajr“ želi da pre pokretanja proizvodnje već ima obučene i spremne i rukovodioce i radnike, zbog čega će obuke početi već u januaru i februaru iduće godine. Kad je reč o platama, rečeno je da će primanja zaposlenih biti veoma konkurentna.