Stigao novi rendgen u žabaljski Dom zdravlja

166

Protekle nedelje u Domu zdravlja Žabalj desile su se značajne promene.

Zvanično je pušten u rad novi rendgen aparat, čija je nabavka rešila jedan od gorućih problema te zdravstvene ustanove. Na taj način, kako kažu žabaljski lekari, biće unapređen kvalitet rada službi radiologije i pneumoftiziologije, a građani više neće morati da putuju u druge zdravstvene centre, odnosno da imaju dodatni trošak zbog snimanja.

Postavljena je i pokretna platforma za invalide, koja će učiniti da sve službe budu pođednako dostupne i osobama sa invaliditetom ili nekom povredom, pa se otežano kreću.

Dispanzer za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Čurugu, koji radi u okviru žabaljske ustanove, dobio je kombinovani aparat za elektroterapiju, koji im je bio najpotrebniji. Započeti su i radovi na objektima, obnova fasade na zgradi u Žablju, a obnova krova, krečenje i uređenje prilazne staze u Čurugu.

– Nakon dužeg vremena, zvanično smo pustili u rad novi digitalni rendgen, što nam je jako važno, jer su se pacijenti dugo mučili sa snimcima, a sada će biti mnogo lakše i njima i lekarima. Kombinovani aparat za elektroterapiju, nadamo se da će doprineti još boljim rezultatima oporavka – rekao je direktor Doma zdravlja dr Nikola Dukić. -Posle više od godinu dana, instalirana je i pokretna platforma, što je jedan od bitnih kriterijuma za akreditaciju domova zdravlja, a veoma je funkcionalna.

S ocenom da je cilj svih promena da građanima bude maksimalno olakšano lečenje i da što više medicinskih usluga bude dostupno u samom Domu zdravlja, složio se i predsednik opštine Čedomir Božić.

– Uspeli smo da tehnički pomognemo u nabavci i dobijanju važnih dokumenata za puštanje u rad rendgen aparata u Žablju, a osim toga, instalirana je i pokretna platforma za osobe sa invaliditetom i to zahvaljujući Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i delom iz buyeta lokalne samouprave. Pre nekoliko dana obišli smo Dispanzer za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Čurugu, sa ciljem da sagledamo potrebe i da vidimo koliko možemo da pomognemo, te smo obećali nabavku kombinovanog aparata, za koji su lekari i tehničari rekli da je trenutno najpotrebniji-  rekao je Božić.

Ovom prilikom dogovoren je nastavak ulaganja u zdravstvene objekte u svim mestima opštine.