Ubuduće bez privatnih automobila u krugu KCV

208
Foto: dnevnik.rs

U Kliničkom centru Vojvodine počeli su radovi na rekonstrukciji zgrada Klinike za interne bolesti, Klinike za vaskularnu hirurgiju, Klinike za neurohirurgiju kao i Klinike za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola, kažu u Kliničkom centru Vojvodine.

Zbog velikog obima radova, u Kliničkom centru Vojvodine od 1. decembra stupa na snagu zabrana ulaska privatnoh motornih vozila radnim danima od 7 do 15 časova. Zabrana se ne odnosi na vozila hitne pomoći, druga službena vozila koja su u funkciji pružanja zdravstvene zaštite i motorna vozila kojima se prevoze nepokretni i teško pokretni pacijenti , napominju u KCV. Automobilima u krug Kliničkog centra u radno vreme biće zabranjeno sve dok traju radovi na rekonstrukciji objekata u kompleksu KCV, poručuju iz Kliničkog centra, i mole pacijente i posetioce za strpljenje i razumevanje.

Klinički centar Vojvodine poručuje i da pacijenti, iako su radovi obimni, a gužva u bolnicama ne jenjava, ne moraju da brinu. Klinički centar Vojvodine iskoristio je sve postojeće prostorne kapacitete, a pacijenti i medicinsko osoblje tih klinika do završetka radova iseljeni su i premešteni u objekte drugih organizacionih jedinica Kliničkog centra Vojvodine.

Time je omogućen nesmetani rad i obezbeđen prostor za svakog pacijenta, kažu u KCV. Za sve informacije o tome gde je smešteno koje odeljenje ovih klinika, pacijenti treba da se raspitaju kod lekara na koje su upućeni ili na šalteru Informacija u Poliklinici.