Usvojen devetomesečni izveštaj o stanju novosadske gradske kase

144
Foto: dnevnik.rs

Skupština grada je većinom glasova usvojila izveštaj o izvršenju budžeta u prvih devet meseci ove godine, odluku o Komunalnoj miliciji i izmene koje omogućavaju isplatu zarada ličnim pratiocima i asistentima iz gradskog budžeta.

Novosadski parlament potvrdio je i nalog za izradu novog regionanog plana za upravljanje otpadom do 2028. godine za Novi Sad i sedam okolnih opština, te usvojio izveštaj o stanju zdravlja Novosađana u prošloj godini.

Za zamenika gradonačelnika Srđana Kruževića devetomesečni izveštaj o izvršenju budžeta pokazuje stabilnu finansijsku situaciju u gradu, da je politika finansija dobra i da visok nivo poreza na zarade ukazuje na nastavak trenda otvaranja novih radnih mesta, s redovnim platama i uz izmirene obaveze prema državi.

Po Kruževićevim rečima, koji se novinarima obratio u Skupštinskom holu, jedna od najznačajnijih tačaka dnevnog reda, Predlog odluke o komunalnoj miliciji, posledica je uslagašavanja te oblasti s novim zakonom.

Ipak, za njega je najvažnija izmena Odluke o socijalnoj zaštiti. Kako je istakao, to je prvi put da lični asistenti i lični pratioci dobijaju lični dohodak, umesto angažovanja preko konkursa.