Naknada za oduzetu zemlju u Temerinu

119
Foto: Dnevnik

Skupština opštine donela je rešenja o novčanoj naknadi za devet porodica u Temerinu i Bačkom Jarku kojima je pre tri i četiri decenije bilo oduzeto zemljište radi otvaranja ulica.

Predsednik Skupštine opštine Temerin Robert Pastor obrazložio je odluku potrebom da se izbegnu sudski sporovi, jer lokalna samouprava u protekle dve, tri godine dobija zahteve vlasnika kojima je deo poseda oduzet radi naknadne izgradnje ulične infrastukture.

– U vreme otvaranja tih ulica niko nije ni tražio niti je lokalna samouprava plaćala vlasnicima oduzet deo prostora, jer je stanovnicima, a i opštini najvažnije bilo da žitelji tih ulica dobiju asflat. Međutim, sada se pojavljuju zahtevi vlasnika kojima je deo placa oduzet i za to traže obeštećenje -kazao je Pastor navodeći da vlasnicima kuća nije bio oduziman veliki deo poseda, već dva- tri do najviše 20 kvadratnih metara i da kvadrat košta 1.300 dinara.

Odbornici su odlučili da poreska osnovica ostane kao i ove godine ista, jer prosečna cena nekretnina na području opštine nije se menjala. Zadržana je i ista visina boravišne takse od 50 dinara dnevno.