Jelušić u Banja Luci o strategiji “pametnog grada”

95
Foto: Zdravko Jelušić na panelu
Foto: Zdravko Jelušić na panelu "Pametna rešenja i lokalna uprava" u okviru konferencije "Forward" Foto: novisad.rs

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić boravi u dvodnevnoj poseti Banja Luci, gde je danas učestvovao na panelu “Pametna rešenja i lokalna uprava”, koji se u okviru konferencije “Forward” održava u ovom gradu.

U okviru konferencije “Forward”, predsednik Skuštine Grada Novog Sada danas se sastao sa predsednikom Skupštine Banja Luke Zoranom Talićem i sa njim razgovarao o aktivnostima i iskustvima u radu, a pre svega kako digitalizacija poboljšava rad lokalnih parlamenata.

Predsednik Skupštine Grada Banja Luka Zoran Talić je istakao da se, u razmeni predloga i ideja, došlo do korisnih ideja kako da se po određenim modelima Novog Sada i banjalučka Skupština uvede u proces digitalizacije, kao i da se zajedničkim idejama u IT sektoru mogu unapređivati potrebe građana.

Nakon susreta sa predsednikom Skupštine Banja Luke, Jelušić je, zajedno sa gradonačelnikom Banja Luke Igorom Radojičićem i glavnim tehničkim stručnjakom za upravljanje u UNDP-u Marinom Dimovom, učestvovao na panelu “Pametna rešenja i lokalna uprava”. Predsednik gradskog parlamenta istakao je da Novi Sad može da se pohvaliti da je postao regionalni centar informacionih tehnologija, te da ima šta da prenese.