Budžet Žablja za 2020. godinu , najviše novca za ulice i vodovod

173
Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Na sednici Skupštine opštine Žabalj usvojen je predlog budžeta za 2020. godinu, od ukupno 808 miliona dinara, koji u fokus stavlja rekonstrukciju lokalne mreže puteva. Usvojen je i rebalans budžeta za 2019. godinu.

Predsednik Skupštine opštine Žabalj Radovan Čolić najpre je zahvalio svim prisutnim odbornicima na aktivnom učešću tokom sednica.

Od prisutnih 29 odbornika, njih 26 je donelo odluku o rebalansu budžeta za 2019. godinu i o usvajanju budžeta za 2020. godinu. Budžet za sledeću godinu najvećim delom se odnosi na putnu infrastrukturu, ali i na rekonstrukciju vodovodne mreže – rekao je Čolić. Predsednik opštine Čedomir Božić naglasio je ka kojim investicijama će biti usmerena ulaganja u narednoj godini.

– Sredstva će biti opredeljena, osim redovnih finansiranja za jednu kalendarsku godinu, i za rekonstrukciju lokalnih puteva, za izgradnju fabrike vode u sva četiri naseljena mesta opštine Žabalj, ali i za rekonstrukciju vodovodne mreže. To su ciljevi koji su predviđeni budžetom za 2020. godinu ali i za 2021. godinu, jer se radi o većim investicijama, koje ne mogu biti ostvarene u jednoj kalendarskoj godini – istakao je Božić i dodao da će značajan iznos sredstava biti usmeren i ka predškolskim ustanovama.

Kako je poručeno, u narednoj godini građane opštine Žabalj očekuje završetak rekonstrukcije pojedinih ulica, kao i rekonstrukcija kompletne vodovodne mreže, kao i izgradnja fabrika vode, što treba da reši neke od glavnih problema ove lokalne samouprave.