Četvrti festival lampiona u Novom Sadu

160
Novi Sad, 7. decembra 2019. - Osmehov festival lampiona, 14. po redu, odrzava se na Keju zrtava racije. Sredstava prikupljena na ovom humanitarnom dogadjaju bice namenjena za opremanje decijih odeljenja Opste bolnice "Dr Radivoj Simonovic" u Somboru i Opste bolnice u Sremskoj Mitrovici, kao i za pravljenje novogodisnjih paketica. FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bk

NOVI SAD – Četvrti po redu festival lampiona pod nazivom “Osmeh na dar” održan je večeras u Novom Sadu na Keju žrtava racije.
Ovaj jedinstveni festival i ove godine imao je humanitarni karakter te su svim posetiocima podeljeni lampioni uz minimalnu donaciju od 300 dinara, a sav novac će biti iskorišćen za opremanje bolnica u Somboru i Sremskoj Mitrovici kao i za kupovinu novogodišnjih paketića za socijalno ugrožene mališane širom Srbije, prenosi Blic.

Organizator ovog festivala je studentska humanitarna fondacija “Osmeh na dar”’ čiji su osnovni ciljevi pomoć socijalno i zdravstveno ugroženoj deci i deci sa posebnim potrebama u Srbiji.