Siniša Mali u emisiji “Lice Nacije”: Naši rezultati se vide, opozicija iznosi samo laži!

139
oznorMB

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da Srbija ide napred i da iza tih rezultata stoji cela Vlada kao tim, dok opozicija svaki dan iznosi samo nove laži.

“Nema činjenica, nema predloga, samo laži, svaki dan nove laži, od 24 stana u Bugarskoj, pa doktorata i moje porodice”, rekao je Siniša Mali u emisiji “Lice Nacije” .

On je podsetio da je tada pokrenuo krivičnu prijavu protiv nn lica u Bugarskoj i dobio papir od Tužilaštva Bugarske da je utvrđeno da potpisi u ime Siniše Malog nisu njegovi i da se vodi istraga protiv nn lica koje je dalo potpis.

Navodi i da je doktorat radio na temu privatitacija i restrukturiranje, čime se bavio 20 godina.

“Ne postoji osoba u Srbiji koja ima veće znanje po pitanju procena vrednosti kapitala, transakcija, kupovine i prodaje preduzeća, i to je bila i tema mog doktorskog rada. Međutim, na kraju je ispalo da ja, koji sam imao besprekornu akademsku karijeru i ocene, da sam plagijator”, kaže Siniša Mali.

Ocenjuje da su Đilas, Trifunović, rektorka, napravili politički projekat protiv njega i da se i to unapred znalo, studenti “1 od 5 miliona”, njih 15, blokiraju rektorat, znaju odluku unapred. “I na kraju, jel to politika ili autonomija Univerziteta, odlučite se”, kaže Mali.

Navodi i da je sam sebi rekao da treba gledati racionalno.

“Ja ću napisati novi doktorat, nije problem. Ako je ovo vrhunac njihovog uspeha, svaka čast. Oni nek tako rade, a mi ćemo da se borimo na svoj način- novim fabrikama, radnim mestima i novim auto-putevima. Meni je najvažniji glas naroda, a narod kaže da imamo rezltate i to se vidi”, poručio je ministar finansija.

Govoreći o rezultatima navodi da je stopa nezapslenosti 9,5 odsto, najniža od kad se meri.

“Mi smo sada u trećem kvatalu ove godine imali stopu rasta od 4, 8 odsto, na istom nivou kao Mađarska, kada je to bilo, da smo prvi u Evropi. Jel to bolje ili gore od njihovih negativnih stopa rasta. Javni dug 78 odsto sad smo na 51 odsto, jel to bolje ili ono što ste ostavili? Je bolje suficit ili deficit koji ste vi pravili? Je bolje da gradimo auto-outeve ili da ne gradimo ništa. Budimo realni. Imali smo prvi pozitivni rebalans u istoriji. To je mnogo bolje nego da se borimo mržnjom kao opozicija, a bez ikakvog plana i rezultata”, istakao je Mali.

On dodaje da su plate povećane u proseku od 8 do 15 odsto, penzije takođe i da je to sve rezultat odgovorne politike.

“Rasteretili smo privredu, uradili sve što smo obećali. Imamo sada Nacionalni investicioni plan, 10 do 12 milijardi evra projekata iz svih oblasti”, navodi Mali i dodaje da se poseban akcenat stavlja na mlade ljude, da ne odlaze iz zemlje.

“Našoj deci hoćemo da ostavimo čiste račune, jer smo odgovorna Vlada”, zaključio je Mali.