Mešoviti hor Osnovne škole „Đura Daničić”

198
Фото: Мешовити хор Основне школе „Ђура Даничић” Фото: „Учим + Знам = Вредим”
Фото: Мешовити хор Основне школе „Ђура Даничић” Фото: „Учим + Знам = Вредим”

Mešoviti hor Osnovne škole „Đura Daničić” u ovoj godini godini osvojio je titulu najboljeg s maksimalnih 100 bodova na 29. takmičenju takozvanih malih horova.

Foto: Mešoviti hor Osnovne škole „Đura Daničić” Foto: „Učim + Znam = Vredim”
Hor čine đaci od prvog do osmog razreda, a uspeh koji je ostvaren u ovoj godini zapravo je samo potvrda prošlogodišnjeg kada su takođe bili prvoplasirani na Republičkom takmičenju.
– Raditi s decom uzrasta od prvog do osmog razreda je veoma zanimljivo, ali i teško, zato što posebnu brigu vodimo o prvačićima i učenicima drugog razreda – kaže dirigentkinja hora Biljana Oravec. – Ali oni vole mnogo da uče od ovih velikih, tako da se dobro uklopimo i dobru atmosferu i energiju dajemo jedni drugima i super se nadopunjujemo.

Projekat „Učim + Znam = Vredim”, koje realizuje Udruženje za promociju društvene odgovornosti, nastavljen je i ove godine. Na 43 lokacije u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima postavljeni su novi bilbordi. Na njima je predstavljeno gotovo 300 učenika osnovnih i srednjih škola koji su u protekloj školskoj godini ostvarili najznačajnije uspehe na takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti na domaćoj i međunarodnoj sceni.
Generalni sponzor ovog projekta i ove godine je Erste banka, a partner u realizaciji Omladinska prestonica Evrope – OPENS 2019. U saradnji s Udruženjem za promociju društvene odgovornosti, „Dnevnik” će u narednim danima predstavljati laureate projekta „Učim + Znam = Vredim”, uz njihove kratke izjave.