OŠ “10. oktobar” za lepši Božić dece iz socijalno ugroženih porodica

115

OŠ “10. oktobar” po sedmi put organizuje humanitarnu akciju pod nazivom “Osmeh u kutiji” kako bi deci, učenicima koji žive u težim materijalnim uslovima, ulepšali božićne praznike.

S mnogo ljubavi i brige, i ove godine se u OŠ “10. oktobar” sakupljaju i pakuju u kutije pokloni koji će obradovati mališane i izmamiti im osmeh na lice. Prema rečima Melinde Đurić Kiš, direktorke ove obrazovne ustanove, učenici kroz ovu akciju uče važnu životnu lekciju.

– Akcija u kojoj učestvuju učenici, njihovi roditelji, kao i nastavnici škole je postala tradicionalna. Čineći dobro, učenici u školi uče najvažniju lekciju, a to je biti human, pomoći drugima, primetiti druge i pružiti ruku – kaže Đurić Kiš.

Škola svake godine darovima obraduje oko 150 mališana, a kako kažu, osmeh na licima dece se ne zaboravlja. Ove godine je odlučeno da deo prikupljenih paketića škola daruje Karitas Subotičkoj biskupiji, koja će proslediti poklone onima kojima zaista znače.

Akcija škole “Osmeh u kutiji” predstavlja iskustvo koje ispunjava srca svih učenika i nastavnika škole – poručuju iz OŠ “10. oktobar”.