Koncert klasične muzike korisnicima Prihvatilišta za beskućnike

272

Povodom Dana ljudskih prava, koji se obeležava danas, Udruženje “Dunavska sonata” priredilo je koncert klasične muzike korisnicima Prihvatilišta za beskućnike i Gerontološkog centra u Futogu.

Četiri studenta Akademije umetnosti za instrumentima, neki od najlepših tonova klasične muzike i prostorija bez slobodnog mesta… Tako je izgledalo kišno decembarsko prepodne, koji je kvartet “Pneuma” ulepšao korisnicima prihvatilišta, koji zbog lošeg materijalnog stanja nemaju drugi dom, ali i penzionerima koji su smešteni u kompleksu Doma za starije u Futogu. Na njihovim licima ostalo je oduševljenje tim gestom.

Ključna ideja “Dunavske sonate” koja postoji četiri godine, da kulturne sadržaje donose pred ljude, koji zbog određenih životnih okolnosti nemaju priliku da im prisustvuju, te ih organizuju i uobičajenim novosadskim mestima, na ulici, Spensu, Štrandu.

Klasične note slušali su i zaposleni Gerontološkog centra koji smatraju da su takvi događaji značajni, jer donose osmehe na lica, onih kojima je to najpotrebnije.

U “Dunavskoj sonati” ističu da su za nekoliko godina uspešnog rada ponosni, što su klasičnu muziku vratili ljudima u svakodnevni život, a u planu im je da nastave sa takvim događajima.