Otvorene 8. Inkluzivne igre bez granica u Zrenjaninu

115

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez  je posetu Zrenjaninu započeo obilaskom OŠ „Branko Radičević“ u Čenti, gde je s direktorom Zlatkom Bulićem potpisao ugovor o sanaciji parketa u fiskulturnoj sali u iznosu od 371.520 dinara.

Potpisivanju je prisustvovao gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima. Ovaj projekat, odobren na javnom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za finansiranje posebnih programa projekata izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata, trebalo bi da se realizuje u toku predstojećeg zimskog raspusta.

Nakon posete Čenti, Batez je u „Kristalnoj dvorani“, zrenjaninskoj hali sportova, otvorio 8. Inkluzivne igre bez granica, koje tradicionalno svake godine organizuje Osnovna i srednja škola „9. maj“. Inkluzivne igre bez granica uvrštene su 2016. godine u kalendar zvaničnih gradskih manifestacija i kao takve podržane su od Grada Zrenjanina.

Na manifestaciji pod sloganom „Kad granice ne postoje, igramo se mnogo bolje“ učestvuje deset gradskih osnovnih škola, škola iz Lukićeva, Predškolska ustanova Zrenjanin i po prvi put Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Mara Mandić” iz Pančeva.

Batez je istakao da je reč o manifestaciji jedinstvenoj u Vojvodini, možda i na nivou Srbije, i da je oduševljen pozitivnom energijom koju šalju i učesnici i deca na tribinama, a bilo ih je oko hiljadu. Batez i Janjić razgovarali su o mogućnosti da se slična manifestacija organizuje po celoj Vojvodini.

Osnovna i srednja škola ′9. maj′ podržana je i u projektima za sanaciju fiskulturne sale i opremanje sportskim rekvizitima, a zajedno sa Gradom Zrenjaninom opremili smo i otvorene terene u toj školi. Naravno da smo uvek tu za sve osnovne i srednje škole za decu sa posebnim potrebama na teritoriji Vojvodine i u tom pravcu ćemo i nastaviti da sarađujemo, rekao je Batez i dodao da su ulaganja u Zrenjanin izuzetno značajna, jer se radi o jednom od najvažnijih sportskih gradova u Srbiji.

Pokrajinski sekretar je naglasio da je to grad koji je dao velike šampione, olimpijske, svetske i evropske osvajače medalja.

Drago mi je što Pokrajinska vlada učestvuje u kapitalnom projektu izgradnje atletske staze i rekonstrukcije Gradskog stadiona i da je prepoznala potrebe Grada Zrenjanina. Sa sportskom infrastrukturom koju poseduje, ′Kristalnom dvoranom′ i ′Medisonom′, koji je kompletno renoviran, sigurno je da je Zrenjanin grad koji ima, osim vrhunskog sporta, i najbolje uslove za bavljenje sportom, i u kom fukcioniše oko dve stotine sportskih klubova i udruženja, naveo je Batez.