Svečana ceremonija predaje titule Omladinske prestonice Evrope

119

U Srpskom narodnom pozorištu večeras u 19 časova svečano će biti održana predaja titule narednoj Omladinskoj prestonici – francuskom gradu Amijenu. Program ceremonije trajaće malo preko sat vremena, a kreiranje programa je povereno rediteljki Sonji Petrović.

“Ceremonija otvaranja metaforično prikazuje put od jedne ideje koja ne samo da je doživela realizaciju nego je nadmašila samu sebe. Videćete kako smo uspeli da se vinemo čak u kosmom i obiđemo sve planete. Na tom putu u kosmosu zadržali smo se na svakoj planeti jer kako kaže Mika Antić “Ne postoje granice, postoje usputne stanice”. U okviru tih stanica predstavićemo program opens-a, ljude koji su se oko njega okupili i planove za budućnost, sa porukom da mladi u Novom Sadu imaju cilj ka kom hrabro streme. Iz celog sveta uzeli smo ono što je najbolje i doneli u naš grad- Novi Sad”, kazala je Sonja.

Godina 2019. rekordna je po uspesima i momentima nemerljivih samo brojevima. Ipak, u 365 dana stalo je 1440 aktivnosti kroz koje smo upoznali 291.440 mladih iz cele Srbije.

Od Ceremonije otvaranja godine prestonice i besplatnog koncert za 6000 mladih, preko OPENSa na putu koji je poklonio 6 murala, obišao gradove u regionu i kamperom se predstavio pred gotovo 3000 mladih, 3×3 Challengera u centru grada sa 16 ekipa iz 10 zemalja sveta i jednom od najvećih posećenosti FIBA događaja, multimedijalni kviz Mladi ljudi velika dela u kome je učestvovalo skoro 6 hiljada ljudi, OPENS youth fair, OPENS day@EXIT i OPENS play@EXIT sa preko 40 bendova iz 15 gradova i tri države, OPENS Festival boja za Međunarodni dan mladih, OPENS Social lab sa preko 200 učesnika iz celog sveta, Prvi OPENS Distrikt koji je za dva dana uključio preko 16.000 mladih i doveo svetske zvezde akcionih sportova u Novi Sad.

Godinu za nama, ali i put na koji nas ona vodi imaćemo priliku da vidimo tokom nešto više od sat vremena Ceremonije predaje titule narednoj Omladinskoj prestonici.