Superliga: Šampionsko izdanje Novosađana

109

Odbojkaši Vojvodine NS seme posle maksimalnog poraza u Ligi šampiona, odigrali su vrhunsku utakmicu protiv Spartaka iz Subotice i naneli, inače neugodnom protivniku, maksimalni poraz.

Za svega 72 minuta gosti nisu ništa mogli da prikažu na terenu zbog sjajne partije aktuelnog šampiona, koji je iskoristio priliku i odmorio najiskusnijeg Miloša Nikića.

Mladi Bajandić bio je faktor iznenađenja za goste i jedan od najboljih u domaćem sastavu. Početak meča protekao je u izjednačenoj igri sve do greške Veselinovića, kada su Novosađani na obavezni odmor otišli sa prednošću od 12:10, zatim pojačali servis, domogli se tri poena viška i preuzeli kontrolu nad utakmicom. Radosavljević je sam držao goste u kakvoj-takvoj igri, ali as servis Bojičića doneo je 19:15, a kasnije na servise Todorovića Novosađani su napravili veliku seriju poena i zaključili ubedljivu igru u prvom setu.

Ponovo je Bajandić sjajno počeo drugi set i baš posle njegovih servisa Vojvodina je došla do osetne prednosti (10:5), nije pomogao tajm-aut Subotičanima jer se nadovezao blok crveno-belih (Blagojević i Simić) za velikih 13:6. Nastavili su domaći da dominiraju sa servisa, blokom dalje povećavali vođstvo, a as Todorovića doneo je 10 poena prednosti (21:11). Mislili su domaći da je tada set već završen, opustili se, ali su to iskoristili gosti da periodom bolje igre priđu na 23:19. Ipak, as servisom Blagojević je zaključio i drugi set.

Nije puno trebalo da u trećem setu Novosađani povedu osetnom prednošću (10:3) posle nekoliko grešaka Spartaka i asa Bajandića. Održavali su Novosađani laganom igrom rano stečenu prednost, a gosti su, činilo se, samo čekali da se meč završi. Posle novog dobrog niza servisa Blagojevića to se i desilo za maksimalnu pobedu aktuelnog šampiona, koji se sprema za treću utakmicu Lige šampiona u utorak protiv belgijskog Ruselara na domaćem terenu.